Biostimulanten als meststof voor ieder gewas

Biostimulanten The best fertilizers

Biostimulanten maken planten sterker en weerbaarder tegen met name abiotische stressfactoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld stress door te veel water geven of verdroging of stress door een extreme hoge of lage temperatuur.  Het gewas is mede door toevoeging van biostimulanten beter in staat voedingsstoffen op te nemen. Ook worden alle voedingsprocessen van het gewas optimaal gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een verbeterde kwaliteit van het gewas met een hogere opbrengst.

Diverse organische biostimulanten

Er zijn diverse organische toevoegingen die gerekend kunnen worden tot biostimulanten. Voorbeelden hiervan zijn:

Humuszuur
Fulvinezuur
Aminozuur
Zeewier- en algenextracten
Plantenextracten
Micro-organisme zoals: Nuttige bacteriën en Mycorrhyizaschimmels.

De meest gebruikte biostimulanten

Humus- fulvine- en aminozuren worden net als zeewierextracties al veelvuldig toegevoegd door diverse producenten van voedingsstoffen. De meerwaarde waarde van het gebruik van deze grondstoffen worden al langer erkend door kwekers over de hele wereld.

Biostimulanten uit organische extractie

Maar er is meer, veel meer. Er zijn nog talloze botanische toevoegingen die gebruikt kunnen worden als biostimulanten.  Veel botanische gewassen bevatten naast diverse nutriënten ook nog eens planteigen hormonen. Het gebruik van synthetische hormonen is verboden. Het gebruik van organische hormonen verkregen uit plantenextracties is dat niet.

Natuurlijke PGR's (Plant Growth Regulators)

Planthormonen zijn natuurlijk plantengroeiregulatoren (PGR’s). Deze planthormonen zijn moleculen zonder enige voedingswaarde. Ze dienen als signaalgever en stimuleren het gewas een bepaald specifiek gedrag te vertonen. Zo zal de ene wortelgroei stimuleren daar waar een ander weer de vruchtafzetting beïnvloed.

Het gebruik van organische extracties

Gen1:11 is al een tijd opzoek geweest naar het gebruik van diverse extracties in haar producten.  Naast de gebruikelijke biostimulanten die binnen de plantenvoedingsindustrie gebruikelijk is zijn wij dieper gedoken in de wereld van plantenextracten.

Binnen de cosmetica- en gezondheidsbranche worden er al decennia lang talloze extracties gebruikt in de diverse producten. Door eerst te kijken naar wat wenselijk is in een bepaalde periode van groei en bloei zijn we gaan kijken naar gewassen die die specifieke voedingsstoffen of planthormonen bevatten.

Silicium uit Heermoes Equisetum Arvense

Zo extraheren wij organische Silica uit heermoes. In onze zoektocht naar organische Silica zijn we eerst aan de slag gegaan met extractie uit brandnetels. Het gebruik maken van brandnetelextractie d.m.v. een koude thee wordt al heel lang door vele tuinders gebruikt. Echter bevat het door velen als vervelend onkruid bestempelde Heermoes meer Silica dan de brandnetels. 

Salicylzuur en Auxines uit Wilgen - Salix Alba

Uit de bast van wilgen extraheren wij Salicylzuur en Auxines. Salicylzuur is een natuurlijke afweer waardoor de plant weerbaarder wordt en daarmee gezonder. Auxines stimuleren bij de juiste hoeveelheid de wortelformatie. Zo zal een lagere concentratie de wortelgroei bevorderen en een hogere concentratie juist de bloei.        

Triacontanol uit Alfalfa - Medigago Sativa

Alfalfa bevat een schat aan voedingsstoffen waarvan is aangetoond dat ze gunstig zijn voor de plantengroei. Het bevat o.a. de volgende waardevolle voedingsstoffen; Stikstof, kalium, fosfor, calcium, magnesium, zwavel, mangaan, ijzer, boor, koper en zink – Vitamines en aminozuren.

Naast al deze waardevolle voedingsstoffen bevat alfalfa ook nog een krachtige groeistimulator – Triacontanol. Dit is een krachtig organisch groeihormoon.  Deze krachtige natuurlijke groeistimulator ondersteunt de algehele groei in ieder stadium van ontwikkeling van het gewas.

Gen1:11 een complete meststoffenlijn voor iedere creator

Gen1:11 heeft een scala aan wateroplosbare biostimulanten toegevoegd aan de basis Organo-minerale lijn en hoeven niet apart worden aangeschaft. In ieder stadium van de groei en bloei hebben wij specifieke biostimulanten toegevoegd. Zo beschik je als creator over een uitgebalanceerde voedingslijn aangevuld met de meest waardevolle stimulanten uit de natuur. Biostimulanten kunnen zowel worden meegegeven met het voedingswater, als bladvoeding of toegevoegd worden aan het groeimedium.

 

 

In geen van de producten van Gen1:11 wordt gebruik gemaakt van synthetische PGR’s (Plant Growth Regulators)​
biostimulants

Fotosynthese

Fotosynthese Fotosynthese is het proces waarbij groene planten, algen en sommige bacteriën lichtenergie omzetten in energie in de vorm van glucose. Dit proces vindt voornamelijk

Lees verder »

Fotosynthese

Fotosynthese Fotosynthese is het proces waarbij groene planten, algen en sommige bacteriën lichtenergie omzetten in energie in de vorm van glucose. Dit proces vindt voornamelijk

Lees verder »