Over ons... Blah blah blah...

Heb jij dat ook, als je een ‘over ons’ pagina leest.
Het gaat bijna nooit echt over met wie je daadwerkelijk te maken hebt. Meestal lees je dat ze… werken met de allerbeste materialen en ingrediënten. Dat ze marktleider zijn en het beste voor hebben met het milieu. Dat ze expert zijn. Dat ze de pioniers zijn… 

Je hoeft maar een paar websites te bekijken en je zult zien wat ik bedoel. Je leest bijna overal hetzelfde. En ja… ik wel best geloven dat het overgrote deel de waarheid zal vertellen. Maar is het lezen van dit soort content nou wat je wilt lezen?  Ik ben er meestal snel klaar mee. 

Maar hoe moet het dan wel? Eigenlijk heb ik geen idee. Misschien sla ik de plank wel volledig mis. Maar ik ga het in ieder geval proberen en ik ga je vertellen wie we zijn. En ik doe het op mijn manier. 

Amsterdam Red Light district

Waar staat Gen1:11 voor? 

Gen1:11 is opgericht door Marco Holsheimer. Een geboren en getogen Amsterdammer. Eind 70 – begin jaren 80 opgegroeid als jong jochie.

In die tijd was Amsterdam nog een beetje smoezelig. Amsterdam was een stad met karakter. Een stad dat leefde, een stad die vrijgevochten was, brutaal, uniek en eigenzinnig. Amsterdam had iets mysterieus, iets ongrijpbaars. Er was vrijheid alom. Een ieder ging zijn eigen weg. De meest flamboyante figuren kwam je er tegen. Lang leve de vrijheid.

Dit had ook een keerzijde. Dealers die openlijk op straat harddrugs verkochten. Diefstal en inbraken door o.a junkies en zwervers. Panden die gekraakt werden door o.a punkers en anarchisten. Her en der illegale bordelen en gokhuizen.

Ook de jeugd die voorheen slechts  ‘kattenkwaad’ uithaalde werd brutaler. Omdat de jongeren in de buurt waarin ik opgroeide een beetje in bedwang gehouden moesten worden kregen we van de gemeente Amsterdam een buurthonk. ‘Muppet Place’ noemde we het. Het was in de tijd dat de eerste coffeeshops in Amsterdam zijn intreden deed. Muppet Place leek al snel meer op een coffeeschop dan een buurthonk. Ik heb dan ook het idee dat de Gemeente er aardig in is geslaagd om de jeugd wat te bedaren. We werden allemaal een stuk ‘relaxter’. Met dank aan de gemeente Amsterdam maakte ik kennis met de wereldbefaamde Nederwiet (Doe Maar -1980;-). Ik was toen 14!

My first creation 1993

Als 16 jarige puber ging ik naar de Lagere Zeevaartschool ‘Pollux’. Dit was een opleidingsschip dat bij het Centraal Station lag. Je werd daar opgeleid tot matroos. Ondanks dat ik in Amsterdam woonde ben ik intern gegaan op de ‘Pollux’ . Een beetje spartaans was dat wel. Je sliep er in een hangmat. Deze hing je ‘s avonds op in een van de drie ruimtes die het schip telde. Deze ruimtes deden overdag dienst als leslokaal, eetzaal en recreatieruimte. ’s Nachts was het dus een slaapzaal.

Op de ’Pollux’ heb ik een mooie tijd gehad. Vooral wanneer we les kregen op andere locaties. Als we dan op weg gingen naar zo’n locatie brachten we altijd even een bezoekje aan ‘The Bulldog’ op de Oudezijds Voorburgwall. In het welbekende ‘Red Light district’. De Zeedijk namen we ook altijd even mee. In die tijd stond de Zeedijk bekend als de gevaarlijkste straat van Nederland. Het was een hangout van dealers en junkies. Maar super spannend om daar te lopen.

Na  1 jaar zeevaartschool ben ik gaan varen. Als zeeman kwam ik in alle uithoeken van de wereld.  Als het even kon dan ging ik de haven die we aandeden op zoek naar lokale ‘ambachten’. Dit met wisselend succes. 

Na mijn periode op zee ben ik de horeca ingerold. In 1993 ben ik gaan werken in ‘The Last Waterhole’. Een live muziekcafé in ‘The redlight district’ met 4 slaapzalen waar je voor 15 gulden per nacht kon slapen. Er kwamen voornamelijk backpackers op af die opzoek waren naar de typische Hollandse ‘ambachten’ die in die tijd nog redelijk uniek waren in de wereld. Dus een mooie gelegenheid voor mij om me zelf eens op deze mooie ambacht te storten.

Mijn eerste Creatie

In diezelfde tijd woonde ik in de Jacob van Lennepstraat. Een oud huis in de Kinkerbuurt met een balkon op het zuiden. Dit balkon bleek de ideale plek te zijn om ambachtelijke kruiden te gaan verbouwen. Er was volop zon en dankzij het balkon van de bovenburen had het een goede beschutting tegen de regen.

Ik had 5 potten staan waarin ik mijn eerste creaties tot wasdom liet komen. Bij tuincentrum ‘de boerenwagen’ in de Jan van Galenstraat kon je NPK voedingstoffen kopen. Ieder apart. Je schepte de benodigde elementen uit een vat en kreeg ze mee in plasticzakjes.

Het creëren was magisch. De ambachtelijk verkregen creaties vonden gretig aftrek bij de backpackers. Maar de meeste voldoening haalde ik uit het kweken. De dagelijkse verzorging. Het tot wasdom zien komen van een klein plantje tot volwassen exemplaar. Mijn voorliefde voor tuinieren was geboren. Daar op dat balkonnetje in Amsterdam-West. 

Dit was mijn eerste ervaring met creëren en het toedienen van NPK voedingsstoffen. Zo heb ik geleerd om op ieder moment de juiste verhoudingen aan voedingsstoffen te geven. Tot 2014 heb ik me altijd hobbymatig bezig gehouden met ‘Urban Gardening’. Vanaf 2014 ben ik mijn kennis gaan inzetten bij professionele meststoffenbedrijven. En nu gebruiken we alle opgedane kennis voor de productie van de Gen1:11 producten.

Met ons gehele Gen1:11 team maken wij onze producten en kennis beschikbaar voor iedere creator. Want wij zijn er voor jou.

Probeer ons eens en je zal zien dat het goed is.

Wij geloven dat waarde je gedrag bepaald.
Wij geloven dat waarde je naar een hoger niveau kan brengen.
Wij geloven dat waarde motiveert en stimuleert.


Daarom vinden wij onze waarde ook heel belangrijk en naar deze waarde zullen wij ook handelen.

Onze waarden zijn simpel:

  • Wat we doen, doen we goed… Het gaat er niet om de grootste te zijn. We willen gewoon goed zijn.
  • We respecteren iedereen en omarmen onze gemeenschap… We houden van alle creators en zullen ze helpen waar we maar kunnen.
  • We zijn rechtdoorzee en openminded … Wat je ziet is wat je krijgt, maar we staan altijd open voor nieuwe inzichten.
  • We hebben passie voor creatie… We genieten van alles wat je creëert en we houden ervan je de beste tools te geven.
  • We houden het simpel… Het is niet altijd eenvoudig om het simpel te houden, maar we doen ons best.
  • We experimenteren om te innoveren… Nieuwe inzichten ontstaan tijdens het experimenteren. Wij zijn van mening dat we ons moeten blijven ontwikkelen. Stilstaan is achteruitgaan.