Groeifases van bloeiende planten

De beste en meest complete en betaalbare voedingsstoffen op de markt.

Kieming

De eerste fase van de ontwikkeling van je plant is de kieming van het zaad. Om het kiemproces in werking te zetten moet voldaan worden aan de juiste omstandigheden. Aan de juiste temperatuur en vochtgehalte zijn voorwaarde waaraan voldaan moet worden. De harde zaadhuls wordt week waardoor de embryo in het zaad zich zal gaan ontwikkelen. De kiem die hieruit ontstaat  ontwikkeld zich tot wortelgestel en kiem van de shoot. Door de ontwikkeling zal de zaadhuls opengebroken worden. De eerste blaadje zullen zich snel vormen en opzoek gaan naar het licht. We spreken nu over een zaailing.

Zaailing

Zodra er boven op de zaadlobben de eerste kleine blaadjes ontstaan begint de zaailing-fase. In deze fase worden de wortels verder ontwikkelt en verspreidt zich in de grond.
Tijdens deze fase moet je uitkijken met het teveel water geven van de plant. De plant heeft nog kleine wortels en kan weinig water opnemen. Een te natte grond kan de wortels doen verstikken en rotten. Als er minder water in de bodem aanwezig is gaan de wortels zelf opzoek naar water.  Hierdoor gaan de wortels dieper de grond in. Je stimuleert hiermee de wortelontwikkeling.  

Vegetatieve fase

De plant heeft zich gesetteld. De shoot krijgt meerde bladeren en de wortels hebben zich door de grond verspreidt. De plant bevindt zich nu in de vegetatieve fase. Ook wel de groeifase genoemd. In deze fase zal de plant snel gaan groeien. De plant is nu druk bezig met de fotosynthese. Door fotosynthese worden suikers aangemaakt. Deze suikers worden gebruikt als energie bronnen voor de groei en bloei van de plant.  De plant ontwikkelt nu een sterke basis voor de bloeifase.

Reproductie fase

Om voor nageslacht te zorgen zal de plant moeten gaan boeien. Hiervoor zal het bloemen of vruchten moeten produceren. De bloeifase zoals de reproductiefase meestal genoemd wordt bestaat uit  twee fases. De vroege-bloei. Dit is de periode waarin knoppen worden gevormd. En de fase waarin de bloemen gaan rijpen tot grote en compacte bloemen.
Gedurende de eerste 3 a 4 weken van de (vroege) bloeifase zal de plant nog enigszins door blijven groeien. In deze periode zullen de knoppen gevormd worden. De gevormde knoppen zullen zich ontwikkelen tot bloemen. Deze bloemen krijgen een groei boost en gaan rijpen gedurende de laatste fase van de bloei.

Tijdens ieder fase van de groei en bloei heeft de plant behoefte aan een specifieke samenstelling van voeding. Gen1:11 heeft voor iedere fase de juiste voeding samengesteld. De Organo-minerale voedingslijn is uniek in zijn soort. Alle element zitten in de juiste verhouding in de producten voor iedere periode. Daarnaast zijn de producten verrijkt met diverse organische extracties.  Hierdoor is de plant beter bestand tegen stressfactoren en een sterkere weerstand. Daarnaast bevatten de organische extracten natuurlijke groei- en bloeihormonen. Een gezonde plant die zich optimaal kan ontwikkelen. www.genoneeleven.com

Groeifases van bloeiende planten
biostimulants

Fotosynthese

Fotosynthese Fotosynthese is het proces waarbij groene planten, algen en sommige bacteriën lichtenergie omzetten in energie in de vorm van glucose. Dit proces vindt voornamelijk

Lees verder »

Fotosynthese

Fotosynthese Fotosynthese is het proces waarbij groene planten, algen en sommige bacteriën lichtenergie omzetten in energie in de vorm van glucose. Dit proces vindt voornamelijk

Lees verder »