Bladvoeding als aanvullende bemesting tijdens knopvorming

Planten voorzien van voedingstoffen doormiddel van bladvoeding is een goede aanvullende methode van voeden. Dit doe je door vloeibare meststoffen direct op de bladeren aan te brengen. De primaire methode voor het opnemen van voedingsstoffen voor planten via de wortels loopt. Toch kan bladvoeding in specifieke situaties verschillende voordelen bieden. Er is een directe opname van voedingstoffen via het blad. Dit is vooral gunstig tijdens perioden van snelle groei. Maar het kan ook noodzakelijk zijn als er tekorten zijn ontstaan en deze direct verholpen moeten worden. Planten kunnen binnen enkele dagen tekenen van verbetering vertonen, waardoor het een waardevolle strategie is om tekorten op korte termijn te corrigeren.

Optimale timing van voedingsstoffen

Bladvoeding biedt flexibiliteit in de timing van de toepassing van voedingsstoffen. Dit is vooral voordelig tijdens kritieke groeistadia, zoals vroegebloei of vruchtvorming, waar de specifieke behoefte aan voedingsstoffen hoger kan zijn. Gen1:11 heeft met haar Foliar Bliss een bladvoeding ontwikkeld voor deze fase. Dankzij een mix van afgestemde organische extracten wordt knopvorming gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er een uitbundige bloei rijk aan bloemen.

Gen111 Bladvoeding

Bladvoeding verhoogt de beschikbaarheid van voedingsstoffen

Voedingsstoffen die via het blad worden toegediend zijn direct beschikbaar voor planten op de plaats daar waar ze nodig zijn. Elementen zoals Calcium en IJzer zijn immobiele elementen. Deze element verplaatsen zich niet of nauwelijks zelf door de plant. Transport gebeurt via het respiratoire systeem. Vele oorzaken kunnen dit systeem belemmeren of doen stoppen. Foliar feed met Calcium en IJzer kan dan een snelle uitkomst bieden. Gen1:11 Solid Green is speciaal ontwikkeld om ook als foliar toegepast te worden. Een speciaal chelaat die geschikt is voor opname via het blad is hiervoor gebruikt.

Bladvoeding is geen vervanging voor bodembemesting

Bladvoeding biedt absoluut voordelen maar zal nooit de bemesting via het wortelsysteem vervangen. Bemesting zonder bladvoeding geeft geen problemen. Bladvoeding zonder bodembemesting wordt een stuk problematischer. Een gebalanceerde aanpak waarbij zowel bodem- als bladbemesting wordt toegepast, is vaak de meest effectieve strategie om de gezondheid van planten te bevorderen en opbrengsten te maximaliseren.

Bladvoeding gebruiken tijdens de knopvorming

Wij begrijpen dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om bladvoeding toe te passen. Het tijdstip bij binnen teelt is sowieso niet comfortabel. Het beste kan je namelijk 30 minuten sproeien voordat het licht aan gaat. Bij volledig licht intensiteit is er kans op verbranding. De kleine druppeltjes fungeren als een vergrootglas. Bij buitenteelt is het iets makkelijker. Niet midden op de dag in de volle zon sprayen wordt afgeraden. In de vroeg ochtend, bij bewolkt weer of bij zonsondergang kan je het beste spuiten. Doe dit met een fijne sproeier zodat de voeding mooi geleidelijk verspreid wordt. Ondanks de min punten raden wij van Gen1:11 toch de Foliar Bliss te gebruiken tijdens de eerste knopvorming. Je levert de plant extra energie daar waar hij het het hardst nodig heeft nu. Dit zorgt ervoor dat er een nog uitbundigere bloei zal ontstaan. Een rijke bloei voor een optimale oogst.

Made To

Create

biostimulants

Fotosynthese

Fotosynthese Fotosynthese is het proces waarbij groene planten, algen en sommige bacteriën lichtenergie omzetten in energie in de vorm van glucose. Dit proces vindt voornamelijk

Lees verder »

Fotosynthese

Fotosynthese Fotosynthese is het proces waarbij groene planten, algen en sommige bacteriën lichtenergie omzetten in energie in de vorm van glucose. Dit proces vindt voornamelijk

Lees verder »