Hoe de Gen1:11 Organo-Minerale Nutrients te gebruiken

De Gen1:11 Organo-Minerale Nutrients lijn is uniek qua samenstelling.

Hoofdelementen

De basis bestaat uit de primaire macronutriënten NPK (Stikstof, Fosfor en Kalium). Wil je meer weten over deze NPK elementen klik dan HIER. Naast deze NPK-elementen bevat het secundaire macronutriënten. Calcium, Magnesium en Zwavel. Al deze element worden ook wel de hoofd elementen genoemd.

Sporenelementen

Dit zijn elementen die in kleinere hoeveelheden toegediend worden. Gewoonweg omdat de plant er minder van nodig heeft. Toch zijn sporenelement essentieel voor een gezonde kweek. Sporenelementen maken het grootste verschil tussen de diverse plantenvoedingen onderling. Ieder sporenelement heeft een onder en bovengrens. Dit luistert zeer nauw en alleen als je weet waar je mee bezig bent kun je een kwalitatief goed product samenstellen.

Organische extracties

Naast alle essentiële hoofd- en sporenelementen die je terug vindt in de organo-minerale nutrient lijn van Gen1:11 is deze verrijkt met een grote verscheidenheid aan organische extracties. Deze organische extracties zorgen voor een stress bestendigere plant met een hogere weerstand. Dit komt de algehele gezondheid van de planten ten goede. Daarnaast hebben de organische elementen een gunstige invloed op vele processen binnenin de plant, de omgeving van de wortelzone en de uiteindelijke bloei. Meer over de gebruikte organische extracties in de producten van Gen1:11 kun je HIER  lezen.

Hoe gebruik je de Organo-Minerale Nutrients van Gen1:11

Om te beginnen heb je een groeischema die als richtlijn gebruikt kan worden. Met de aangegeven hoeveelheden zit je veilig in het gebruik. Jij als creator kan verder sturen in de behoefte van de plant. Maar daarvoor moet je je planten wel kunnen ‘lezen’. Ben je een beginnende creator. Houd je dan aan het schema zoals wij die voor jou hebben samengesteld. De getallen die op het schema staan vermeld geven het aantal milliliters voeding  per 10 liter water aan.

Het schema is verdeeld in een Groeifase (vegetatieve) en een Bloeifase (reproductie).  Bij indoor kweken betekend dit dat de plant gedurende de vegetatieve periode 18 uur licht krijgt en bij de reproductie periode 12 uur licht. Zolang de plant 18 uur licht krijgt zal deze alleen groeien, en niet gaan bloeien. Op het moment dat hij nog maar 12 uur licht krijgt gaat de Bloeifase in. De plant merkt dat de dagen korter worden. Het wordt herfst en het wordt tijd om voor nageslacht te gaan zorgen. Om dit te kunnen doen moet de plant bloemen gaan vormen. Bij buitenteelt bepaald de geografische ligging wanneer de bloeifase ingaat.

Hoelang je je planten in de groeifase houdt hangt af van hoe groot je je planten wilt/kunt laten groeien. Voor indoor geven wij tot 3 weken aan. Blijf je langer in de vegetatieve periode, herhaal dan de hoeveelheden van week 3 uit de vegetatieve periode.

Gen1:11 groeischema.

Groeischema

In de balk bovenin staan de weken aangegeven in de respectievelijke groeifase (lichtgroen) Week 1 t/m 3. En de bloeifase (donker groen) Week 1 t/m 9. Aan de linkerzijde staan de producten vermeld. De aangegeven hoeveelheden geeft aan hoeveel ml je met 10 liter water moet mengen. Aan de hand van 2 voorbeelden laten we zien hoe dit schema te gebruiken.

Voorbeeld 1:

Hiervoor gebruiken wij week 3 van de groeifase.

Voor deze periode gaan we de volgende producten gebruiken. Rise Up, Wholly Base en Solid Green.

Voor iedere 10 liter voedingswater dat je gaat aanmaken gebruik je:

 • 12,5 ml – Rise Up
 • 15 ml – Wholly Base
 • 7,5 ml – Solid Green

Ga als volgt te werk. Nadat je een reservoir gevuld heb met water ga je na hoeveel liter er totaal inzit.

 1. Meet nu 15 ml ‘Gen1:11 Wholly Base’ per 10 liter water af in een maatbeker.
 2. Meng deze met het water in het reservoir.
 3. Roer deze door zodat de voedingstoffen goed gemengd zijn met het water.
 4. Meet nu 7,5 ml ‘Gen1:11 Solid Green’ per 10 liter water af in een maatbeker.
 5. Meng deze met het water in het reservoir.
 6. Roer deze door zodat de voedingstoffen goed gemengd zijn met het voedingswater.
 7. Meet nu 12,5 ml ‘Gen1:11 Rise Up’ per 10 liter water af in een maatbeker.
 8. Meng deze met het water in het reservoir.
 9. Roer deze door zodat de voedingstoffen goed gemengd zijn met het voedingswater.

Maak je een reservoir van 30 liter aan dan gebruik je de volgende hoeveelheden.

 • 27,5 ml – Rise Up
 • 45 ml – Wholly Base
 • 22,5 ml – Solid Green

Alle voedingstoffen zijn nu gemengd met het water. Je reservoir met voedingswater voor week 2 van de groei periode is nog niet klaar voor gebruik. Controleer met een pH meter de pH-waarde van je voedingsreservoir. Deze moet tussen de 5.8 en 6.2 zitten. Dit is de meest optimale waarde waartussen de voedingselementen optimaal opgenomen worden. Ga niet altijd op de 5.8 of 6.2 zitten. Wissel dit een beetje af. Calcium wordt beter opgenomen bij een hoge pH waarde. Andere element beter bij een lagere. Pas de pH waarde eventueel aan met een pH- of pH+. Als dit gedaan is dan is je voedingswater klaar voor gebruik. Maar niet te veel aan. Gebruik een aangemaakt reservoir bij voorkeur binnen 3 dagen.

Voorbeeld 2:

Hiervoor gebruiken we week 5 van de bloeifase.

Voor deze periode gaan we de volgende producten gebruiken: Wholly Base,  Solid Green, Early Flower en Bloom Big.

Voor iedere 10 liter voedingswater dat je gaat aanmaken gebruik je:

 • 30 ml – Wholly Base
 • 15 ml – Solid Green
 • 10 ml – Early Flower
 • 12,5 ml – Bloom Big

 

Ga als volgt te werk. Nadat je een reservoir heb gevuld ga je na hoeveel liter water deze bevat.

 • Meet nu 30 ml ‘Gen1:11 Wholly Base’ per 10 liter water af in een maatbeker.
 • Meng deze met het water in het reservoir.
 • Roer deze door zodat de voedingstoffen goed gemengd zijn met het water.
 • Meet nu 15 ml ‘Gen1:11 Solid Green’ per 10 liter water af in een maatbeker.
 • Meng deze met het water in het reservoir.
 • Roer deze door zodat de voedingstoffen goed gemengd zijn met het voedingswater.
 • Meet nu 10 ml ‘Gen1:11 Early Flower’ per 10 liter water af in een maatbeker.
 • Meng deze met het water in het reservoir.
 • Roer deze door zodat de voedingstoffen goed gemengd zijn met het voedingswater.
 • Meet nu 12,5 ml ‘Gen1:11 Bloom Big’ per 10 liter water af in een maatbeker.
 • Meng deze met het water in het reservoir.
 • Roer deze door zodat de voedingstoffen goed gemengd zijn met het voedingswater.
 • Meet de pH waarde en pas deze aan indien nodig.

Maak je een reservoir van 30 liter aan dan gebruik je de volgende hoeveelheden.

 • 90 ml – Wholly Base
 • 45 ml – Solid Green
 • 30 ml – Early Flower
 • 37,5 ml – Bloom Big


Let op!
Schud de flessen voor gebruik. De organische toevoegingen kunnen naar de bodem zakken indien de fles gedurende een periode heeft gestaan.

Pas op! Meng NOOIT producten onverdund met elkaar!

Wij gaan er vanuit dat je de product met deze uitleg naar behoren kunt gebruiken. Mocht je nog met vragen zitten gebruik dan het contact formulier om deze aan ons te stellen.

Veelvuldig getest en evenzoveel goed bevonden

Gen1:11 Organo-Minerale meststoffen zijn uitvoerig getest door diverse ‘master growers’ in binnen en buitenland. Eensgezind zijn alle testkwekers zeer tevreden over de behaalde resultaten met de producten. Een vooraanstaande kweker. Die niet bij naam genoemd wilt worden, omdat hij gelieerd is aan een ander merk, noemt dit de beste nieuwe nutrients-lijn die hij in lange tijd gezien heeft. Privé gebruikt hij nu dan ook alleen nog Gen1:11

Er is een langdurige periode voorafgegaan aan het samenstellen van de producten. Met name de organische toevoegingen hebben ons aan het werk gezet.  We zijn tevreden met de producten zoals ze nu zijn maar blijven pionieren op het gebied van organische toevoegingen. Wijzigingen aan de producten zullen wij niet snel doorvoeren. Tenzij het een verbetering is. Zelfs een geringe verbetering zullen wij ten alle tijden overwegen door te voeren. Bij Gen1:11 zijn wij van mening dat stilstand achteruitgang is. Cliché? Voor ons in ieder geval wel.

Know How

Hoe de Gen1:11
Organo-minerale voeding te gebruiken ?

Know How

Hoe de Gen1:11
Outdoor Organic voeding te gebruiken?

Know How

Waar staat NPK
voor en hoe
worden ze gemaakt

Know How

NPK - De basis van je plantenvoeding. Maar waar staan ze voor?